Velkommen til

Sørup kirke 2.JPG
Webbanner_ 1000 x 600 px_2.jpeg

Nye salmer

Organist Anne Vilain og kirkesanger Johanne Johannsen har indspillet en række nye salmer til dåb og vielse. Lad dig inspirere af salmerne, der løbende vil blive lagt op her på siden.

Den første bliver offentliggjort i løbet af de næste dage, så hold øje med hjemmeside og Facebook.

MENIGHEDSRÅDSVALG 2020

”Du bestemmer, hvad din kirke kan” er kampagnesloganet for det kommende menighedsrådsvalg. Forud for selve valgforsamlingen vil menighedsrådet i Sørup afholde orienteringsmøde søndag 14. juni kl. 14. Her vil menighedsrådet fortælle om de arbejdsopgaver, det har arbejdet med i de forløbne fire år og hvilke planer, der er for de kommende fire år, hvor mange kandidater, der skal vælges, og datoer og regler for valgforsamlingen.
På valgforsamlingen, der finder sted 15. september 2020, præsenteres kandidaterne. Valget foregår ved skriftlig afstemning, og resultatet afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet. Ved at møde op til møderne, har deltagerne mulighed for at være med til at sætte præg på, hvad vores kirker skal fokusere på de næste fire år.

Menighedsrådet er din kirkes ledelse med både kirkelige og administrative opgaver. Og opgaverne spænder vidt: Menighedsrådet planlægger hvilke aktiviteter der skal være i kirken f.eks. koncerter, foredrag og børneaktiviteter og har derfor stor indflydelse på livet i kirken. Menighedsrådet har ansvaret for rammerne. Rådet er arbejdsgiver for kirkens ansatte (undtagen præsten), bestyrer kirkegården og værner om kirkens kulturværdier i form af bygninger og inventar.
Meningen med det hele er at skabe gode vilkår for evangeliets forkyndelse.
Menighedsrådet i Sørup består af syv valgte medlemmer.
For at kunne stille op skal du være over 18 år, medlem af folkekirken og have dansk indfødsret eller bopæl i Danmark et år forud for valgdagen.
Vi har gode vilkår og dygtige medarbejdere i Sørup sogn, og vi ser lyst på fremtiden.

MUSIKALSKE HILSNER

Præsten og kirkekontoret

Kirkekontoret træffes på mail: mts@km.dk

Kontakt sognepræst Hanne Wieland på tlf. 62213133 eller på mail: hawi@km.dk

Hvis du som bruger/besøgende har behov for at kontakte en af medarbejderne, henstiller vi til, at du gør det på behørig afstand.

Vi appellerer til tålmodighed og forståelse.

Få nyheder fra Sørup Kirke

Gudtjenester og aktiviteter

Tilbage til listen

Søndag den 26. juli 2020 kl.10:00

Sorggruppe

Tilbuddet er for alle voksne, der føler et behov for at dele deres sorg med andre mennesker, der står i en lignende situation. > Læs om sorggruppe i Sørup Kirke

Sørup Sogn er et sogn i Svendborg Provsti

Sørup Kirkes kor og skib er opført i den romanske stilperiode, og tårn og våbenhus er senere gotik. I midten af 1800-tallet blev kirken renoveret og fik bl.a. nygotiske vinduer.

Den berømte Sørupsten - en runesten med kors og fantasidyr - lå ved kirkens indgang indtil 1816, og den kan i dag opleves på Nationalmuseet. Sven Havsteen Mikkelsen har udført glasmosaikkerne i 1972-72 og maleriet på vestskibet, der er udformet som et triptykon, er malet af Niels Helledie i 1993.

• Tirsdag og torsdag kl. 10.00 - 14.00